13 maart 2015
Category: Waterontharder
13 maart 2015,
 0

Waterontharders bieden veel voordelen in het huishouden. Overal in Nederland komt er kalkhoudend water uit de kraan. Waterontharders zorgen ervoor dat het kalk uit het water verdwijnt, waardoor hard water verandert in zacht water. Zacht water is beter voor uw apparatuur (zoals wasmachine, vaatwasser, boiler, strijkijzer en koffiezetapparaat) dan hard water. Ook de douchekop en de kranen blijven vrij van kalk. U hoeft dus minder te poetsen in huis en minder schoonmaakmiddelen te gebruiken. Zowel kleine als grote gezinnen hebben baat bij een waterontharder. Aqua Comfort eeft voor elke gezinsgrootte de ideale waterontharder.

Waterontharders

ESM 18-25(1)Voor gezinnen in een appartement of gezinnen met weinig ruimte hebben wij een kleine krachtpatser: De ESM9. Deze waterontharder is te installeren in de badkamer, onder het aanrecht of naast de wasmachine.

In eengezinswoningen tot 4 personen is onze ESM15 veelal toerijkend. Grotere gezinnen kunnen kiezen voor onze ESM18 of ESM25. Deze waterontharders beschikken over voldoende capaciteit om aan alle waterwensen te voldoen. Voor hele grote gezinnen met meerdere badkamers inclusief stortdouches en voor kleine ondernemingen die zacht water willen gebruiken is de ESM42 zeer geschikt.

Hard leidingwater

In Nederland beschikken we over een goede kwaliteit leidingwater dat vaker iets te hard is dan te zacht. Zo zijn we er namelijk van verzekerd dat het water veilig onze huishoudens bereikt. Maar deze hardheid van water geeft een vervelende bijkomstigheid: kalk. Deze kalk zorgt voor kalkvlekken, kalkaanslag in apparaten en leidingen en een verminderde werking van was- en schoonmaakmiddelen. Ook droogt het wasgoed hard op en slijt het sneller doordat u meer wasmiddel moet gebruiken.

De oplossing

Om bovengenoemde problemen aan te pakken is het belangrijk om te weten dat deze kalk is samengesteld uit calcium- en magnesiumionen. Met een waterontharder haalt u deze ionen simpel gezegd uit het water door ze om te wisselen voor natriumionen. Zo stroomt er voortaan zacht water door al uw leidingen en tappunten. Doordat verwarmingselementen in apparaten vrij zijn van kalkaanslag kunnen zij met minder energie dezelfde prestaties leveren. Dit komt het energieverbruik en de levensduur natuurlijk ten goede.

Keuze uit twee merken

  • Ecowater
  • AmySoft

De Ecowater machines worden in verschillende groottes gemaakt en door ons als maatwerk geadviseerd. Wanneer er een kruipruimte aanwezig is worden er door die kruipruimte leidingen aangelegd. Hierdoor kan de machine geplaatst worden op plekken zoals de bijkeuken, garage, trapkast en kelder. Uit dezelfde fabriek waar ook Ecowater wordt gemaakt importeren wij de AmySoft. Dit is een private label met dezelfde strenge kwaliteitseisen. Naast het prijsvoordeel zijn de toestellen van AmySoft ook verkrijgbaar met ingebouwd actief koolfilter.

Voordelen waterontharders

Met een waterontharder heeft u geen kalkontslag meer op de douchedeur, in de waterkoker en op het verwarmingselement in de wasmachine. Het zachte water beschermt dus de apparatuur. Daarnaast is het verzorgend voor uw huid en haar, zeker als u last heeft van dermatologische aandoeningen. Het water geeft tevens uw wasgoed een natuurlijke zachtheid, wat het makkelijker maakt om te strijken. Bovendien is het water lekkerder om te drinken en komt er geen kalklaagje meer op uw kopje thee.

Bent u benieuwd welke waterontharders het beste bij u en uw gezin past? Laat u dan vrijblijvend informeren en adviseren of download gratis onze brochure. Hier leest u meer over onze waterontharders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *