prijs-waterontharderWij krijgen vaak de vraag: “Waarom liggen de prijzen van waterontharders zo ver uit elkaar.” Natuurlijk kan iedereen door logisch na te denken zelf wel verzinnen dat kwaliteit geld kost, maar dat is het niet alleen. Voor alle duidelijkheid, wij hebben het hier over een waterontharder die werkt op basis van ionenwisseling. (een tank gevuld met kunsthars die wordt geregenereerd met een zoutwateroplossing) Van alle andere systemen zoals magneten, koperdraden etc. is niet bewezen dat ze werken en noemen wij dus geen waterontharder.

Waterontharders kunnen wij indelen in twee groepen:

Proceswatermachines – dit zijn ontharders gebouwd voor een horecaspoelkeuken of een autowasstraat. Deze machines produceren water wat wij niet consumeren. Vaak hebben deze toestellen: – geen omgekeerde spoeling, – hebben een natte zoutvoorraad (spoelwater staat hoger dan het zout, dus het zout staat onder water), – geen FoodGrade hars (water uit deze machine is niet geschikt voor het bereiden van voedsel), – kunnen niet onder het rioolniveau geplaatst worden en hebben geen keurmerken.

Consumptiewatermachines – dit zijn ontharders die worden geplaatst op plekken waar het water wordt gedronken. Deze toestellen hebben: – een omgekeerd spoelproces waardoor het hars bij iedere spoeling opgeschud wordt, – een droge zoutvoorraad (het spoelwater kan nooit boven het zout komen), – uiteraard keurmerkenFoodGrade hars, – kunnen het spoelwater tot wel drie meter omhoog brengen (dus plaatsing in kelders onder het riool niveau is geen bezwaar) en een hele reeks aan keurmerken. En niet te vergeten zijn de allernieuwste waterontharders uitgerust met een ontsmettingsmodule of een actieve koolfilter voor extra veiligheid.

Voor u als consument is het heel lastig om te bepalen wat nu een goede ontharder is voor thuisgebruik. Laat u daarom altijd door meerdere partijen voorlichten en gebruik de hier gegeven informatie en uw nuchtere verstand om tot een juiste keuze te komen. Als u zich alleen maar laat leiden door de prijs kunt u behoorlijk bedrogen uitkomen. Wij zijn altijd bereid om bovenstaande, bij u thuis, geheel vrijblijvend toe te lichten. Via de onderstaande postcode checker komt u direct uit bij uw persoonlijke adviseur.