Aqua Comfort heeft optioneel een ontsmettingsmodule voor onze waterontharders. Deze ontsmettingsmodule maakt tijdens het regeneratieproces een paar druppeltjes chloor door middel van elektrolyse.

 

Bacteriegroei uitgesloten

Als zout, natriumcOntsmettingsmodulehloride NaCl, met water in aanraking komt lost het op. Dit pekelwater gebruikt een waterontharder om de kunsthars in de tank te spoelen en hiermee de opgevangen kalk los te weken van de kunsthars en te lozen in het riool. Door het pekelwater eerst door een ontsmettingsmodule te sturen, krijgen wij een paar druppeltjes chloor. Dit chloor wordt dan gedurende de eerste minuten van het spoelproces, aangestuurd door de eigen computer van de waterontharder, met het spoelwater meegevoerd door het hars. Hier heeft het chloor een ontsmettende werking waardoor het kiemgetal in de tank nooit kan oplopen. Uiteraard wordt verder in het spoelproces al het chloor weer uit de tank gespoeld. U ruikt het niet en u proeft het niet. Ook eventuele vervuiling in de zoutvoorraad zal hierdoor geen kans krijgen om uw drinkwater te besmetten.

Eenmaal per twee jaar onderhoud

Een tweede voordeel is dat door de zelfreinigende werking van het chloor de onderhoudsinterval naar beneden kan. Wij adviseren de machines met een ontsmettingsmodule niet elk jaar, maar om de twee jaar te laten onderhouden. Op de levensduur van de waterontharder bespaart u dan zo’n € 900,- aan operationele-kosten.

De ontsmettingsmodule van Aqua Comfort: nog veiliger drinkwater en lagere operationele kosten.

Direct naar het contactformulier

Contact