13 maart 2015
Category: Ecowater
13 maart 2015,
 0

Wanneer u specifiek op zoek bent naar een waterontharder door middel van een ionenwisselaar op basis van zout, dan bent u bij Aqua Comfort  aan het juiste adres. Onze waterontharders (ionenwisselaars) maken bij het ontharden van water gebruik van zout.

De ionenwisselaar in onze waterontharder is gevuld met kunstharsbolletjes die dienen als ionendrager. Bij het onthardingsproces stroomt het leidingwater langs deze harsbolletjes. Nu doet de ionenwisselaar zijn werk en de kalk hecht zich aan de harsbolletjes. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met kalk worden de harsbolletjes gespoeld met pekelwater. De kalk wordt door het zoute water van de harsbolletjes gespoeld en geloosd in het riool. Dit noemen wij regenereren. Wanneer de hars gespoeld is, is de waterontharder weer gereed om bijvoorbeeld de volgende 4000 liter leidingwater te ontharden. Het spoelen met zout water is dus een belangrijke stap in het proces van de waterontharding. Dankzij het regenereren hebt u altijd de beschikking over kalkvrij water.

Het zoutverbruik staat één op één in verhouding met de hoeveelheid water die wordt verbruikt. Verbruikt u weinig water kunt u volstaan met relatief weinig zout, gebruikt u echter veel water dan zal in verhouding uw zoutverbruik ook groter zijn.

Voor meer informatie over onze waterontharder op basis van zout, kunt u vrijblijvend contact  met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *